Utilizarea dronelor in topografie

Dronele dedicate topografiei colecteaza rapid date precise, geo-etichetate, in timp ce software-ul de fotogrammetrie proceseaza aceste date pentru a furniza rezultate standardizate.

Beneficii cheie ale utilizarii dronelor

Cadastru

 

Cresteti eficienta colectarii datelor prin crearea rapida a modelelor care includ diagrame și atasamente folosind drone de inalta precizie

Acoperirea terenului si schimbarea utilizarii terenului

Generati ortomozaicuri 2D in timp real, astfel incat echipele sa poata vizualiza imediat acoperirea terenului si sa identifice orice modificari

Topografie

 

Mapati si modelati rapid zone mari cu drone pentru a produce date pentru modele 2D si 3D precise.

Lucrarile de cadastru

Topografie

Provocari in topografia cadastrala traditionala

Munca pe teren necesita ca multe echipe sa depuna ore lungi de munca, prelungind termenele proiectului si suportand costuri mai mari.

Este dificil sa vizualizati proprietatea sau lotul in cauza folosind doar rezultatele obtinute cu metoda traditionala, cum ar fi harti vectoriale.

Cum influenteaza dronele topografia cadastrala

Generati harti la scara 1:500 fara a utiliza puncte de control la sol in timp ce indepliniti cerintele de precizie la nivel de centimetru. Imbunatatiti eficienta colectarii si procesarii datelor de pana de 10 ori, achizitionand rapid livrabile si scurtand ciclurile de viata ale proiectelor.

Obtineti rezultate standard din industrie, cum ar fi DOM, DSM, modele 3D si multe altele. Echipele mici pot acoperi rapid zone mari prin operarea mai multor drone cu o singura telecomanda.

Lucrarile geodezice

Topografie

Provocari traditionale in efectuarea studiilor topografice

Sunt necesare cantitati mari de munca pe teren, implicand mai multe echipe si parti interesate. Costurile proiectului sunt mari cu termene lungi.

Proiectele sunt adesea intarziate din cauza metodelor ineficiente de colectare a datelor.

Datele de contur nu fac parte din livrabilul standard, ceea ce duce la dificultati in vizualizarea datelor.

Cum dronele ajuta la efectuarea de studii topografice

Generati harti la scara 1:500 fara a utiliza puncte de control in timp ce indepliniti cerintele de precizie la nivel de centimetru.

Imbunatatiti eficienta colectarii si procesarii datelor de pana la 10 ori, obtinand rapid livrabile si scurtand ciclurile de viata ale proiectelor.

Obtineti rezultate standard din industrie, cum ar fi DOM, DSM, modele 3D și multe altele.

Echipele mici pot acoperi rapid zone mari prin operarea mai multor drone cu o singura telecomanda.

Acoperirea terenului si schimbarea utilizarii terenului

Topografie

Provocari traditionale in gestionarea schimbarilor in acoperirea si utilizarea terenurilor

Datele din satelit sunt costisitoare si nu pot fi accesate la cerere, in timp ce rezolutia si acuratetea datelor sunt inferioare.

Munca pe teren este lenta si ineficienta folosind statii totale si dispozitive RTK portabile. Colectarea datelor utilizabile este dificila in zone indepartate sau in locatii cu obstacole.

Cum ajuta dronele la gestionarea acoperirii terenurilor si a schimbarii utilizarii terenului

Vizualizati rapid rezultatele utilizand ortomozaice 2D in timp real sau creati harti precise, de inalta rezolutie in post-procesare.

Reduceti semnificativ costurile utilizand drone si solutii software accesibile, care automatizeaza colectarea si procesarea datelor.

Pastrati inregistrari digitale care pot fi utilizate cu usurinta pentru comparatii regulate ale acoperirii terenului, astfel incat echipele sa poata monitoriza schimbarile in mod dinamic.

Solutii complete pentru fotogrammetrie

Platforma versatila

Utilizati impreuna cu camerele  P1 și L1 integrate si software-ul DJI Terra pentru a captura eficient imagini de inalta precizie si date Lidar pentru o varietate de scenarii de topografie.

Camere si software

Solutie de fotogrammetrie rapida

O solutie de topografie intuitiva care capteaza date precise la nivel de centimetru si creeaza harti 2D georeferentiate si modele 3D.

Camere si software

Solutie pentru gestionarea vegetatiei

O solutie de imagistica multispectrala care capteaza date precise la nivel de centimetru si creeaza harti cu indici de vegetatie pentru gestionarea vegetatiei.

Camere si software