Agricultura de precizie cu ajutoru dronelor

Cum dronele ridică agricultura de precizie la noi culmi

Când vine vorba de hrănirea populației în continuă creștere a lumii, fermierii merită tot ajutorul pe care îl pot primi. Pentru a obține cele mai bune rezultate din fiecare centimetru de teren agricol, fermierii moderni apelează la noi tehnologii precum dronele.

Agricultura de precizie reprezintă un caz de testare bun pentru dronele în agricultură. Aceasta este o metodologie bazată pe o muncă mai exactă și mai eficientă pe secțiuni individuale ale câmpurilor mai mari. Folosind date precise, fermierii pot dezvolta o modalitate mai granulară de a-și însămânța și uda culturile, precum și de a aplica îngrășăminte, pesticide și alți agenți chimici sensibili.

Pe măsură ce tehnologia devine mai capabilă să susțină strategii ambițioase și reglementări legale privind utilizarea comercială a dronelor se schimbă pentru a permite noi aplicații pentru aceste avioane fără pilot, fermierii cu gândire de viitor pot construi niveluri impresionante de valoare în raport cu costul.

Ce este agricultura de precizie?

Agricultura de precizie, ca metodologie, presupune tratarea diferitelor părți ale aceluiași domeniu în moduri unice. Acest lucru le permite fermierilor să-și împartă terenul pe linii mai granulare decât oricând și să folosească fiecare metru pătrat într-un mod strategic și inteligent.

Departamentul Agriculturii din SUA constată modul în care agricultura de precizie se abate de la agricultura mecanizată mai tradițională. Metodele moștenite de aplicare a îngrășămintelor și pesticidelor nu au fost suficient de precise pentru a face față condițiilor din porțiuni ale unui câmp – tratamentele au fost aplicate pe baza caracteristicilor medii ale întregii zone, care puteau fi imprecise și risipitoare.

Acum, cu capacitatea de a capta măsurători mai precise pe zone individuale – inclusiv de la senzori montați pe drone – a permis o nouă eră a agriculturii inteligente să se instaleze. Atunci când fermierii pot efectua pulverizare de precizie pe baza unor date exacte, recoltele și producția lor pot crește în timp ce deșeurile scad.

USDA compară agricultura de precizie cu o formă mai clasică de cultivare a culturilor și de management al fermei, înainte de agricultura mecanizată. În acele zile, fermierii puteau împărți cu grijă câmpurile și puteau trata fiecare segment într-un mod adecvat. Agricultura de precizie a combinat acest nivel de specializare cu automatizarea modernă și îmbunătățirile rezultate ale eficienței.

Ce este agricultura de precizie?

Există ample cazuri de utilizare pentru dronele în agricultura de precizie, mai ales când se consideră că aeronavele fără pilot pot îndeplini mai multe roluri. De la cartografierea aeriană mai frecventă și mai precisă până la pulverizarea atentă a substanțelor chimice, o dronă agricolă are mai multe modalități de a deveni un instrument de agricultură de precizie care crește eficiența.

Imagini aeriene precise pentru agricultura de precizie

Atunci când sunt echipate cu senzori avansați, dronele pot oferi imagini multispectrale, oferind utilizatorilor mai multe detalii despre cum se descurcă o anumită recoltă. Aceste camere captează mai multe informații decât o cameră standard, inclusiv pe banda de infraroșu apropiat. Folosind lumina invizibilă cu ochiul liber, aceste camere pot ajuta fermierii să creeze hărți de secetă mai precise și să acorde cu adevărat culturilor atenția de care au nevoie.

Hărțile multispectrale nu sunt singurul tip de imagini aeriene care sunt mai bune atunci când sunt luate de o dronă. Hărțile standard luate în formate roșu-verde-albastru (RGB) le pot arăta fermierilor cum progresează creșterea culturilor. În scopuri agricole de precizie, este bine ca dronele să facă aceste fotografii, mai degrabă decât sateliții. Rezoluția mult mai mare per pixel oferă o imagine mai precisă și nuanțată a stării culturilor, permițând strategii de agricultură de precizie mai personalizate.

P4 Multispectral captează benzi albastre, verde, roșie, margine roșie și infraroșu apropiat

Pulverizare și însămânțare de precizie din aer prin drone agricole

Dronele pot servi drept „ochi pe cer” proverbial pentru fermieri, dar pot participa și mai direct în agricultura de precizie. Capacitatea unei drone de a urma un plan de zbor atent deasupra unui câmp îi permite să efectueze, de asemenea, sarcini de însămânțare sau de pulverizare. Unele sisteme de împrăștiere versatile pot îndeplini mai multe roluri, permițând fermierilor să-și semene câmpurile, să reînsămânțeze ierburi de prerie sau să împrăștie substanțe chimice pe zone alese cu precizie.

despre dronele
agricole

Dronele de astăzi sunt remarcabil de versatile și eficiente din punct de vedere al puterii. De exemplu, o dronă de pulverizare alimentată cu baterie poate primi o încărcare completă în câteva minute, mai degrabă decât în ore, permițând fermierilor să obțină mai mult timp productiv din aceste active în cursul unei zile. Rularea drone de pulverizare și însămânțare non-stop poate adăuga efectiv mai multe ore utile, iar efortul manual necesar pentru a opera aceste aeronave este remarcabil de scăzut.

Ce sisteme de drone ar trebui să caute fermierii cunoscători de tehnologie?

Drone cu imagini multispectrale: Utilizarea unei drone precum P4 Multispectral permite fermierilor să obțină o vedere aeriană precisă, una care depășește spectrul vizibil. Această dronă captează simultan imagini RGB standard și un indice de vegetație a diferențelor normalizate (NDVI) pentru a oferi informații utile despre anumite zone ale unui câmp. Camera sa acceptă precizie la nivel de centimetru, iar drona poate fi programată și poziționată chiar și în zone fără conexiuni puternice la internet folosind stații mobile de poziționare geografică.

Drone de pulverizare: o dronă de pulverizare eficientă urmărește informațiile adunate de o dronă de imagistică, folosind perspectiva sa aeriană pentru a aplica agenți chimici pe câmpuri cu precizie și cu un grad ridicat de automatizare. Dronele dezvoltate special pentru agricultură, cum ar fi Agras T30, sunt capabile de zbor autonom în multe medii agricole diferite, navigând prin radar omnidirecțional. Pe lângă software-ul eficient și sistemele de zbor fiabile, aceste drone au sisteme optimizate de pulverizare și împrăștiere pentru aplicarea precisă a substanțelor chimice sau chiar distribuția semințelor.

Care este viitorul dronelor ca tehnologie agricolă de precizie?

 

Pe măsură ce dronele devin tot mai obișnuite în fermele, ele își pot asuma multe sarcini pentru a ajuta fermierii să optimizeze modul în care își gestionează culturile și nu numai. Înainte chiar de a începe plantarea, fermierii pot genera hărți de contur 3D prin GIS, permițându-le să plaseze culturile mai strategic. O trecere cu o dronă de imagistică ar putea ajuta un fermier să creeze estimări ale randamentului culturilor în scopuri de asigurare, evaluând în același timp starea de irigare și umiditate a solului din fiecare parte a câmpului.

Fermierii care pasc animale pot chiar să urmărească poziția efectivelor lor folosind camere cu drone. Găsind mai multe utilizări pentru drone în jurul proprietății, acești proprietari își pot recupera rapid investiția în adoptarea tehnologiei agriculturii de precizie. Indiferent dacă o fermă este foarte concentrată pe o singură cultură sau diversă în operațiunile sale, o dronă este o piesă de tehnologie potențial utilă.

În ultimii câțiva ani, s-a înregistrat o evoluție rapidă a caracteristicilor practice ale dronei, care au potențialul de a revoluționa agricultura de precizie. Progresul continuu de reglementare și adoptarea pe scară mai largă a noii tehnologii, inclusiv a dronelor, vor aduce eficiență și valoare unui număr tot mai mare de ferme – transformarea a început deja.

Ce drone comercializăm?

AGRAS T10

Drona ideală pentru noii fermieri

DJI Agras T10 oferă o soluție aeriană extrem de compactă, dar puternică, pentru site-urile agricole de toate dimensiunile și nevoile. Un rezervor de 8 litri și o lățime de pulverizare de până la 5 metri permit aeronavei să acopere până la 6 hectare/oră. Structura sa pliabilă este robustă și fiabilă, permițând pliere și desfășurare eficiente, transport convenabil și tranziții ușoare.

AGRAS T30

Un nou flagship pentru agricultura digitală

DJI Agras T30 duce eficiența pulverizării aeriene la noi culmi. Un corp transformator revoluționar permite o pulverizare mai eficientă, în special pentru pomii fructiferi. Echipat cu un rezervor mare de pulverizare de 30 kg, Agras T30 are o lățime de pulverizare de 9 metri și o eficiență de pulverizare pe câmp de 16 hectare/oră, cu 33,3% mai mult decât generația anterioară.

p4 multispectral

Tratamente precise pentru productivitate sporită

Adunați date precise la nivel de fabrică folosind P4 Multispectral – o dronă de înaltă precizie cu un sistem de imagistică multispectral integrat perfect, construit pentru misiuni agricole, monitorizare a mediului și multe altele.

Aveți întrebări? Nu ezitați să ne contactați!